Website onderhoud

Opgeruimd draait netjes.

  1. Waarom je website onderhouden?
  2. Zelf doen of uitbesteden?
  3. inwebsname onderhoud

1. Waarom je website onderhouden?  [ ↑ ]

Je website is je etalage, het is zaak om die fris en aantrekkelijk te houden. Je bezoekers willen niet altijd hetzelfde zien, dan haken ze af. Neem dus geregeld de moeite om bijvoorbeeld een nieuw stukje informatie toe te voegen of een foto te veranderen.

Naast de inhoud moet ook de techniek up-to-date blijven. Dat gebeurt achter de schermen maar je bezoekers merken het wel degelijk: een goed onderhouden website springt sneller te voorschijn op je scherm, blokkeert minder vaak en heeft minder storende fouten (zoals een link die blijkt te verwijzen naar een niet meer bestaande pagina). En, heel belangrijk, zoekrobots als Google beschouwen een goed onderhouden site als actueel en zetten hem hoger in de resultatenlijst.

Onder technisch onderhoud valt ook het regelmatig maken van back-ups.

2. Zelf doen of uitbesteden?  [ ↑ ]

Het zelf administratief onderhouden van je website (dit is de inhoud bewerken) kan vrij eenvoudig zijn als je website over een CMS-systeem beschikt. Ook kan je dit zelf doen als je (basis)kennis hebt van de programmeertaal HTML en weet hoe je webfiles van en naar de server kan down- en uploaden via een FTP-verbinding. In alle andere gevallen is het beter om dit uit te besteden.

Voor het technische onderhoud is het uitbesteden aan een professionele webmaster sowieso zeer aan te raden. Wie geen grondige kennis heeft van de materie, loopt het risico grote brokken te maken.

3. inwebsname onderhoud  [ ↑ ]

inwebsname voorziet in flexibele onderhoudspakketten (per uur, per maand, per jaar) voor beide types onderhoud. Ook het onderhoud van CMS-systemen (actualisatie van geïnstalleerde software) kan je aan inwebsname uitbesteden. Weet je niet goed hoe of wat? Stuur me een berichtje.